Tomatsoppa – ur gamla matbloggen

on

20130408-175129.jpg

Tänkte göra våfflor till middag men allvarligt – våfflor är ingen ”mat” det är efterrätt. Rotade i skåpen och fixade en snabb tomatsoppa

2 rödlökar – hackade

3 klyftor vitlök – rivna

Olivolja

1 burk cocktailtomater på burk

5 dl vatten

grönskasbuljong + 5 dl vatten

salt

ancho chili (pulver)

Spiskummin

1 dl kokosmjölk

Fräs lök och vitlök i olivolja, häll i tomat, vatten, buljong och kryddor, låt koka 15 minuter. Mixa slät och koka upp med 1 dl kokosmjölk.

Jag hittade hemgjord pesto i frysen som klickades på soppan, det blev som pricken över i!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s