Glutenfri baguette

20131214-222637.jpg

20131214-222646.jpg

20131214-222658.jpg
Ur boken ”Nytt bröd” av Jessika Frej och Maria Blohm bakar jag baguetter men smaksätter smeten med vitlökssalt, lökpulver och oregano. Resultatet blir ett bröd som känns lite stenugnsbakat och som doftar ljuvligt medan det gräddas i ugnen!

2 bröd:
500 g vatten
20 g färskjäst
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökssalt
0.5 tsk salt
1 msk torkad oregano
50 g majsmjöl – notera att det inte är samma sak som maizena!
100 g rismjöl (jag använde rårismjöl)
150 g bovetemjöl
10 g pofiber
10 g fiberhusk

Blanda ihop allt i en bytta och vispa med elvisp eller kör i matberedare tills smeten är jämn.
Låt jäsa övertäckt med plast i två timmar. Smeten ser ut som på bilden ovan – som en tjock pannkakssmet.

Efter två timmar går degen att stäljpa upp på mjölat bord. Blöt händerna med olja och forma med hjälp av bovetemjöl två längder som vrids några varv innan dom läggs på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 225 grader i 30 minuter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s