Efter semestern…

on

Jag har varit usel på att planera mat efter semestern, en smula olikt mig. I söndags blev jag galet sugen på att använda både den härliga kryddblandningen jag köpte i Aqaba (sesamfrö, salt, timjan) och risnudlar. Ni hör själva att det inte passar så bra ihop… Hmmm… Så jag fixade två matträtter. Rostade rotfrukter i sugen med chi chi som kryddades med kryddblandningen och på ett annat fat risnudlar med grönsaker, chi chi och chili/jordnötssås. Hur gott som helst!

Dottern hittade chipotlesmaksatt veganmajjo från Astrid och Aporna på Goodstore och den var så god att det inte finns anledning att göra egen majjo.

Idag ska jag fixa lite typ nachos så jag blir av med grönsaker hemma. Tänkte göra både en typ gratäng med kidneybönor, salsa (hemgjord) och nachos som serveras med sallad och lite av anammas sojafräs till sonen. Perfekt mat som inte kräver så mycket tid med tanke på att jag behöver sova före nattens arbete.

I morgon blir grunden råris men jag har ännu inte ens susning om vad jag ska servera till riset men allt behöver jag ju inte veta just nu? Kanske choritzo?

Såvida inte dom stenhårda avokadorna mjuknar för då blir det vietnamesiska vårrullar 🙂

Hör ni att jag är hungrig nu? Och utan matlåda så blir det thaikiosken och deras risnudlar med tofu i svampsås!

Annonser

2 kommentarer Lägg till

  1. Lägg avokados med tomater så mjuknar de. F.ö. har jag levt på räksallad tre måltider i rad.

    1. Maria skriver:

      Jag får nog göra det ikväll. Jag tänkte att det som räcker med att dom ligger intill tomaterna på hyllan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s