Paprikasås med drag i

20131110-175129.jpg

2 burkar grillade paprikor eller ca 800g färska
3-5 hackade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förpackning passerade tomater
1 dl vatten
3 chilifrukter
1 msk spiskummin
1 msk korianderfrö
1 tak chipotlepulver
1 tsk salt
1 nypa socker

Fräs vitlök, chili och kryddor i 1 msk olja
Lägg i paprikan skuren i bitar
Häll i tomatpuré och de passerade tomaterna. Skölj ur förpackningen med ca 1 dl vatten.

Koka upp och koka sedan minst 30 minuter för grillade paprikor och runt 90 minuter för färska. Rör om då och då.

Jag brukar mixa blandningen med mixerstav när den är klar men det gör man som man vill med

Kan förvaras i kylskåp i burk några veckor men även frysas in. Passar som kall sås till det mesta 🙂

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s