Tempehbullar med risnudlar

20131016-185910.jpg

Jag brukar köpa färsk tempeh som säljs i rullar. Inte den konserverade utan den vita som ser ut som en lång mögelost. Vilken jämförelse va?
I vanliga fall kokar jag skivorna i vatten innan användning men igår valde jag att skippa den biten och körde istället tempeh med andra saker till en smet i matberedare. Det gav bullarna lite smak av grönmögelost (!) och jag trodde att sonen skulle rata dom men han har redan varit och hämtat fem till 🙂

Tempehbullar ca 25 små
250g tempeh
2 rivna vitlökar
1-2 chilifrukter
1 dl glutenfritt ströbröd
1 dl vätska
172 tsk rökarom
1/2 tsk salt

Låt ströbrödet och vätskan (tex mandelmjölk) dra en stund.
Börja med att smula ner tempeh i matberedaren och mixa. Lägg i vitlök och salt. Rör ner vätskan lite i taget. Det ska bli en smet som går att rulla till bollar.
Lägg i chilin när allt är mixat och smaka av.
Rulla, med blöta händer 25 st små bollar och lägg i en ugnsfast form med lite olja i. Pensla bollarna med olja och stek i 200 grader tills dom fått färg

Servera med kokta risnudlar och wokade grönsaker och smaksätt med tamari, färsk koriander, sriracha och sesamolja!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s