Vegansk chili

20131012-141337.jpg

20131012-141355.jpg
Tillbringar helgen i en stuga i Värmland med en man som vanligtvis äter lika mycket grönsaker som jag äter kött… Vad lagar man då för enkelhetens skull?
Chili såklart!
Handlade på ICA maxi i Arvika och satte i morse igång med att göra chili.

1 påse av ICAs sojafärs
3 gula lökar
3 vitlökar (solo)
1 påse blandade rökta torkade chilifrukter
2 msk chipotlepasta
2 pkt kokta kidneybönor
1 pkt kokta svarta bönor
3 pkt krossade tomater
1/2 tub tomatpuré
4 paprikor i små bitar
2 burkar majs

Fräs hackad lök och vitlök i olja. Lägg i den strimlade chilin. Fräs
Häll i sojafärsen och låt fräsa ihop.
Häll i allt det andra utom majsen och två av paprikorna) salta
Koka i ca 20 minuter
Häll i resten och koka 10 min. Smaka av och salta om det behövs

Perfekt mat som även köttätare gillar 😉

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. corleonia skriver:

    Mmmmm ser så himla gott ut!

    1. Maria skriver:

      Och det var jättegott! Chefen tog med sig resterna hem till sin sambo som också gillade maten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s