Kvällskaka

20130627-215110.jpg

20130627-215131.jpg

20130627-215140.jpg

Kör i matberedare med kniv monterad:
3 dl mandel
1 dl hampafrön utan skal
1 dl kokosflingor
Juice från en pressad apelsin
2 msk jordnöts eller mandelsmör

Kör till en ”pajdeg”
Tryck ut i en bakplåtspappersklädd springform

Rengör byttan och montera kniven igen

Kör tre stora rejält mogna bananer med 200g frysta blåbär eller hallon + 1/2 dl kokosflingor. Smaka av. Söt med agavesirap om det känns för syrligt

Häll i pajskalet. Ställ i frysen i en timme. Servera.

De bitar som inte går åt funkar bra att frysa in men låt bitarna tina nästan helt före servering

Annonser

10 kommentarer Lägg till

  1. WoW skriver:

    Det lät ju väldigt smaskigt!
    Tror jag skriver ut det imorgon på jobbet 😛

    1. Maria skriver:

      En med löstagbar botten

      1. WoW skriver:

        Aha, aldrig hört 😀

  2. pysbloggen skriver:

    Happ, då blev man sugen på det oxå. ..

  3. WoW skriver:

    Kanske du 😉

    1. WoW skriver:

      Nu strulade WP appen igen 😦

  4. corleonia skriver:

    Hampafrö, hur används det? Åh, vilken god kaka det ser ut att vara, – får testa!

    1. Maria skriver:

      Det finns skalade och oskalade. Det är ett väldigt näringsrikt frö. Skalade används mest – på sallad, i smoothie, på frukosten bl.a.
      Igår hittade jag oskalade, dom är knapriga och går att använda på samma sätt plus att jag gjort hampamjölk som jag ska ha i kaffet om en stund

      1. corleonia skriver:

        Får kolla upp det i affären, tack! 🙂

  5. corleonia skriver:

    Hampafrö, vad eller hur används det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s