Inspirerad härifrån http://lillamatderiven.blogspot.se/2013/04/ett-magiskt-enastaende-brod.html som i sin tur hittade receptet här http://mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/ började jag ”baka” bröd i går eftermiddag
Lite tveksam var jag nog. Ingen jäst, inget bakpulver… ingenting
Och inte hade jag solrosfrön hemma heller men jag hade pumpafrön och inte hittade jag hela mandlar så jag hann ha i 1.5 dl flagad mandel och då hittade jag minsann påsen med hel mandel så jag hade i dom med… och sedan bestämde jag mig för att ha ett ägg i smeten med tanke på att jag överköpt mig på ekoägg
Mitt recept blev lite annorlunda och med tanke på att varken jäst eller bakpulver ingick så gjiorde jag om det som översatts från ”cups” till mer svenska mått:
En limpa
2.5 dl pumpafrön, naturella
1,5 dl linfrön
1,5 dl mandel
1.5 dl flagad mandel (tog jag mest för att jag först inte hittade vanlig mandel hemma)
3,5 dl havregryn eller boveteflingor
2 msk chiafrön
4 msk psylliumfröskal
1 tsk finmalen havssalt
1 msk lönnsirap
3 msk smält kokosolja
3.5 – 4.5 dl vatten
Kör i 175 ° i 20 minuter. Ta ut brödet ur formen och ställ tillbaka på gallret med undersidan uppåt och kör 30-40 minuter till.
I övrigt följde jag receptet och upptäckte i morse att det var riktigt riktigt gott!
Ytterligare ett måste-testa-bröd!
Det tycker jag!
Ska genast kolla vad jag har i frölådan!