Fröbröd

on

bild (2) bild (1) bild bild (3)

Inspirerad härifrån http://lillamatderiven.blogspot.se/2013/04/ett-magiskt-enastaende-brod.html som i sin tur hittade receptet här http://mynewroots.org/site/2013/02/the-life-changing-loaf-of-bread/ började jag ”baka” bröd i går eftermiddag

Lite tveksam var jag nog. Ingen jäst, inget bakpulver… ingenting

Och inte hade jag solrosfrön hemma heller men jag hade pumpafrön och inte hittade jag hela mandlar så jag hann ha i 1.5 dl flagad mandel och då hittade jag minsann påsen med hel mandel så jag hade i dom med… och sedan bestämde jag mig för att ha ett ägg i smeten med tanke på att jag överköpt mig på ekoägg

Mitt recept blev lite annorlunda och med tanke på att varken jäst eller bakpulver ingick så gjiorde jag om det som översatts från ”cups” till mer svenska mått:

En limpa
2.5 dl pumpafrön, naturella
1,5 dl linfrön
1,5 dl mandel
1.5 dl flagad mandel (tog jag mest för att jag först inte hittade vanlig mandel hemma)
3,5 dl havregryn eller boveteflingor
2 msk chiafrön
4 msk psylliumfröskal
1 tsk finmalen havssalt
1 msk lönnsirap
3 msk smält kokosolja
3.5 – 4.5 dl vatten

Kör i 175 ° i 20 minuter. Ta ut brödet ur formen och ställ tillbaka på gallret med undersidan uppåt och kör 30-40 minuter till.

I övrigt följde jag receptet och upptäckte i morse att det var riktigt riktigt gott!

4 kommentarer Lägg till din

  1. Mies liv skriver:

    Ytterligare ett måste-testa-bröd!

    1. Maria skriver:

      Det tycker jag!

      1. Mies liv skriver:

        Ska genast kolla vad jag har i frölådan!

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar