Rensade skafferi och kyl och behövde en maträtt som skulle ta en timme i ugnen så att jag hann röja lite hemma…
Resultatet blev en färslimpa som sonen åt med stor aptit
1 stor lök
1 stor morot
3 stjälkar selleri
1 vitlök solo
Kör i matberedaren tills det är smått.
Fräs (utan fett) i en teflonpanna och tillsätt lite vatten då och då så det inte bränner fast. Fräs ca 5 min
1 sötpotatis (jag hade en som legat länge och väntat på omhändertagande)eller bakpotatis. Picka och kör mjuk i mikron. Låt svalna.
1 pkt tofu
1 pkt kokta bönor av något slag
2 msk tamari
1 tsk sambal
Kör med innehållet från potatisen i matbereraden till nästan mos
Lägg i en bytta.
Kör: 1 dl solrosfrön, pumpafreön eller nötter (jag hade cashew hemma) till mindre bitar
Blanda ihop allt i en skål tillsammans med 2 dl havregryn. Smaka av med salt och kryddor. Jag använde även 0,5 dl smokey barbecuesås 🙂
Lägg i en smord teflonform och ställ i ugnen i 175 grader i ca 1 timme. Lägg på folie efter halva tiden om den börjar bli svart. Låt stå ett tag innan du skär upp i skivor.
Räcker till ca 6 personer
Idag hittade jag ett liknade recept så jag måste ha sett det och haft i bakhuvudet
http://engine2diet.com/recipe/lynns-meatloaf/